Βάνια Λαμπροπούλου

λογοθεραπεία ενηλίκων

Η Βάνια Λαμπροπούλου είναι πτυχιούχος του τμήματος Λογοθεραπείας Πατρών.

 

Ολοκλήρωσε τις σπουδές της το 2009. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Κλινικής Εργοσπιρομετρίας, Άσκησης, Προηγμένης Τεχνολογίας και Αποκατάστασης, στην Ιατρική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με κατεύθυνση ¨Σύνδρομο μετά νοσηλεία στη ΜΕΘ.

 

 

Από τον Ιούνιο του 2009 μέχρι τον Ιανουάριο του 2017 εργάστηκε στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ ως λογοθεραπεύτρια και αργότερα ως υπεύθυνη του τμήματος, όπου παρείχε υπηρεσίες λογοθεραπείας σε ενήλικες με προβλήματα λόγου, ομιλίας, φωνής και κατάποσης.

 

Κατά το χρονικό αυτό διάστημα, ασχολήθηκε επίσης με την εκπαίδευση και επίβλεψη φοιτητών λογοθεραπείας, την εφαρμογή εξειδικευμένων πρωτοκόλλων δυσφαγίας σε ενήλικες καθώς και με την δημιουργία πρωτοκόλλων λογοθεραπείας στις πιστοποιήσεις ISO και TEMOS.

 

 

Σήμερα εργάζεται ιδιωτικά παρέχοντας υπηρεσίες λογοθεραπείας σε ενήλικες ασθενείς με παθήσεις που επηρεάζουν τους μηχανισμούς φώνησης και κατάποσης καθώς και με ασθενείς με διαταραχές λόγου και ομιλίας.

 

 

Επιπλέον είναι λογοθεραπεύτρια, του τμήματος Διαταραχών και Κατάποσης στην Ευρωκλινική Αθηνών.

 

 

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πάνω στη δυσφαγία, τις διαταραχές επικοινωνίας και φώνησης ενώ έχει παρουσιάσει εργασίες και ερευνητικές μελέτες σε ιατρικά συνέδρια.

 

 

  • Πιστοποιημένη λογοθεραπεύτρια στη χρήση NMES/ sEMG (νευρομυική ηλεκτρική διέγερση / επιφανειακό ηλεκτρομυογράφημα).
  • Πιστοποιημένη λογοθεραπεύτρια στη χρήση του Neuromuscular Taping for Feeding, Swallowing and Speech (Νευρομυική περίδεση για την αντιμετώπιση διαταραχών σίτισης, κατάποσης και ομιλίας)
  • Πιστοποιημένη λογοθεραπεύτρια LSVT Loud
  • Πιστοποιημένη λογοθεραπεύτρια Manual Therapy ,για διαταραχές λόγου, Ομιλίας & Κατάποσης (Tεχνική LoMonte).
Vania Labropoulou